Luoston terveiset kaikille!

Vielä seuraavat 6 viikkoa ja vähän päälle tulee olemaan aika hiljaista blogin suhteen ( käytännössä mahdotonta päästä kirjoittelemaan mitään, koska kämpillä ei ole nettiyhteyttä.) Täällä on kaunista, revontulia, tuntureita, poroja, hemmetisti lunta, välillä hemmetisti pakkastakin (heti kun on yli 10 astetta miinusta, ni se on hemmetisti pakkasta, koska tässä parin talven aikana on totuttu tuolle Etelässä siihen, että jos jotain sataa niin se on vettä ja pakkasesta ei oo tietookaan, ainakaan viikkoa pidempään kerrallaan.)

Hiihtolomaviikot ovat alkaneet ja täällä alkaa turistit ravaamaan ja vaatimaan millon mitäkin maan ja taivaan väliltä, aina respasta tietenkin. Hommat tossa respassa on hankalia, paljon koneita ja käyttöjärjestelmiä, joita ei haltsaa. On suksia ja lumikenkiä, rinnetietoutta, hiihtolatuasioita, ravintola-asiaa, kylpyläasiaa, kokousasiaa ja hieronta ja kosmetologiasioita, joita kaikkia hoidetaan respasta käsin ja kaikista pitäisi kaikki tietää hintoja ja pienimpiä yksityiskohta myöten. Välillä tuntuu siltä, että on enemmän tiellä kuin hyödyksi tuossa tiskin takana. Jos on kamala kiire, niin voin vastata vaikka puhelimeen, joka tietenkin soi siinä pahimassa kiireessä, mutta erittäin todennäköisesti en osaa kumminkaan vastata siihen kysymykseen mitä sieltä luurin toisesta päästä esitetään...

Täällä on hauskaa tämä murreasia. Kaikki turistit kuvittelee miun olevan paikallinen, koska täällä käytetään osittain samoja persoonapronomineja. Vaikka kyllähän täällä sitten muuten on erilainen murre. Jänkhää puhuthaan tietenkhin. Mutta eivät kaikki, täälläkin on alue-eroja hirmuisesti ja heti Rovaniemellä on taas vähän erilainen puhetapa.

Nojoo. Kaipa tää tästä alkaa helpottaa, töittenkin suhteen, jossain vaiheessa. Ehkä. Koti-ikäväkin tietysti vaivaa. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Viime viikonloppu oli aika vaikea, koska oli ne Tainan juhlat ja piti olla töissä, itku kurkussa melkein menikin sitten se vuoro, kun harmitti niin kovasti. Mutta nopeestihan tää aika tuntuu menevän. Kohta tulee kevät (toivottavasti tänne pohjoiseenkin) ja sitten mielikin kirkastuu. :)

-Lapin terveisin: Tartsi-